Börja spela bowling

De flesta har väl någon gång spelat bowling med sina vänner. Kanske upptäckte man då att bowling var något som man skulle vilja göra oftare, och i mer organiserad form, genom att börja träna och tävla för någon av alla de bowlingklubbar som finns i landet. Om man vill börja spela bowling är det bästa första steget att kontakta sin närmaste bowlingklubb, eftersom de kan berätta allt man behöver veta om utrustning, regler och vad som krävs för att tävla. Men här kommer i alla fall några första tips och råd, om du funderar på att ge dig in i bowlingens värld.bowling_ball_release

För att få tävla i bowling måste man till exempel tillhöra en förening, vilket i och för sig ofta faller sig naturligt. Det som däremot kanske inte är lika självklart för en nybörjare i sporten är att man också måste ha en licens föra att få spela i sanktionerat seriespel och tävlingsspel. Det finns tre olika licenstyper: Tävlingslicens T, Bowlingslicens B och Bowlingslicens A. T-licensen berättigar en spelare att delta i individuella tävlingar. Om man vill spela i distriktsserier måste man ha en B-licens, och för att få spela i serier på högre nivå än så måste man ha en A-licens.

En tävlingssäsong inom bowling pågår mellan juli och juni, det vill säga i princip året runt. Seriespelet börjar dock i september, och slutar i april eller maj, varför man har bäst chans att få börja tävla snart om man går med i en förening under sommarhalvåret.

Det är dock inte alltid man börjar spela bowling i vuxen ålder – många börjar redan när de är barn. Kanske har de upptäckt sporten på egen hand, kanske spelar en av föräldrarna bowling och introducerade sitt barn för sporten på det sättet. Oavsett vilket är det viktigt att även barn som spelar bowling har kläder av bra kvalitet som sitter rätt, så att de har full rörelsefrihet och kan lära sig alla tekniker och rörelser på rätt sätt. Om du letar efter kvalitativa märkeskläder för barn ska du gå in på Kidsbrandstore.se. Där hittar du kläder för alla barn, även de som inte spelar bowling.

Leave a Reply

mts_cool