Bowling-EM

Det har varit ett bra år för svensk bowling med flera medaljer till de svenska landslagen. Mellan den 18-29 augusti i år var det EM i bowling för män, och tidigare i år var det bowling-EM för damer i Wien i Österrike den 8-19 juni. Anledningen till att det har gått så bra i år är för att förbundet har satsat hårt på att utveckla teknik på träningsläger i USA, fått hjälp av en idrottspsykolog under träning såväl som under mästerskap. Även en specialist på just bowlingklot har bistått det svenska landslaget.

Svenska medaljer i Bryssel

I Bryssel, Belgien var det inget undantag på herrsidan: Sverige vann medaljer i EM i bowling. Fem medaljer varav ett guld, två silver och tre brons. Guldet togs av Martin Larsen som försvarade sitt guld, silvret togs av femmanna. och de tre bronsen togs i singel, All Event och i tremanna. Det var första gången som den svenske världsettan Martin Larsen försvarade sitt guld i Masters. Tidigare tog han guld i Ålborg 2015. Nästa mästerskap kommer att vara världsmästerskap i Kuwait mellan 4-18 december dit sex herrar kommer att tas ut och representera Team Sweden. Vilka namn det blir återstår att se.

Även medaljer under damernas EM i bowling

I juni i år blev det ett historiskt medaljregn. Det var under damernas EM i bowling i Wien, Österrike som det slogs ett rekord för svenskt landslag. Totalt blev det nio medaljer, i alla fyra distanser: fyra guld, ett silver och ett brons. En av de som tog guld var 19-åriga debutanten Filippa Persson. ”Jag förväntar mig nomineringar till Idrottsgalan. Det här är stort, otroligt stort”, säger förbundskaptenen Johan Ekström. Förbundet hoppas att framgångarna ska locka till sig sponsorer och pengar. Nu siktar damlaget på världsmästerskap 2017. Än har inga namn presenterats för Team Sweden som ska skicka sex damer.

Leave a Reply

mts_cool