Stefan Yngström klar för VM

Tidigare i våras blev Bowlaren Stefan Yngström klar för VM. Ett VM som knappast blir hans första. Det rör sig inte om vilket världsmästerskap som helst, utan om ett VM för personer över femtio år. Som tur är så är ju Bowling en sport som passar väl för både liten och stor. De vita käglorna och oftast svarta (men ibland neonrosa!) kloten kastas och rullas runt över hela Sverige, men få når samma höga nivå som Stefan Yngström, med perfekta serier och rader av strikes. Utrymmet för misstag är litet om man ska hålla sig kvar i eliten.

Från Enköping till Munchen

Ungefär halvvägs mellan huvudstaden Stockholm och storstaden Västerås ligger småstaden Enköping. En ganska vanlig stad, kan tyckas, men bowlingtalanger kan frodas och gro på alla möjliga platser. Så även i Enköping. Och nu har alltså en av dem tagit sig från vardagslunken i Enköpings bowlinghall hela vägen till världsmästerskapen. Stefan Yngström blev klar för Senior-VM i München i våras och ser mycket fram emot att få packa ner favoritklotet, betala lite extra för handbagaget och ta flyget ner till den tyska metropolen tillika ölstaden för att rulla hem en medalj till Sverige – och kanske också till Enköping. Till lokaltidningen Enköpings-Posten säger han att det var många år sedan han spelade så bra som nu. VM går av stapeln i mitten av augusti.

Allt kan hända på mästerskap

Stefan Yngström vill inte utesluta någonting. han vill istället hålla alla dörrar öppna inför finalspelet. Hur det går återstår att se, men enligt Yngström kan det bli tufft. Han menar att sporten har utvecklats i en allt tuffare och mer konkurrensfylld inriktning. Numera har det blivit mycket tuffare med material och banor, säger Yngström till Enköpings-Posten. Samtidigt tycker han att han spel har fungerat bättre och bättre det senaste halvåret. Att satsa på VM var inte alls självklart. Det var snarare ett mål som växte fram. När han märkte att spelet fungerade bättre och bättre blev VM ett naturligt mål. Stefan Yngström deltog även på VM för fyra år sedan, i Las Vegas i USA. Den gången slutade det med en femteplats individuellt och guld i fyrmannaklassen.

Leave a Reply

mts_cool