Bowling – ett spel för alla

 

people, leisure, sport and entertainment concept - happy young woman throwing ball in bowling club

Bowling är kanske inte den första sport man tänker på när man ska göra något roligt tillsammans med sina vänner och bekanta. Men faktum är att det faktiskt är en aktivitet som är mycket bra lämpad för att utföra i större grupper. Så varför inte samla ihop en grupp och spela tillsammans. Det kan vara allt från några kollegor från jobbet till familjemedlemmar eller bara några trevliga kompisar.

Bowling är också otroligt tacksamt på det sättet att de allra flesta faktiskt kan vara med och spela och faktiskt göra ganska bra ifrån sig. I bowling finns det inte en massa komplicerade regler som man måste komma ihåg, utan det är lätt att sätta sig in i spelet och förstå vad det går ut på och vad man ska göra. Själva spelet är inte heller speciellt komplicerat och tekniken fastnar snabbt hos de flesta. Därmed är det också ett spel som verkligen alla kan delta i, allt ifrån mormor och morfar till de lite yngre barnen. Alla kan vara med och bowla och det är därför det perfekta sättet att umgås över åldersgränserna. Just detta kan annars vara svårt när man talar om andra typer av aktiviteter.

Anordna en turnering

En rolig idé kan vara att anordna en turnering mellan deltagarna i sällskapet. Detta är enkelt och kräver inte någon speciellt stor arbetsinsats för att bli en riktigt lyckad tillställning. Man gör helt enkelt ett spelschema där man ritar upp spelordningen, och vilka deltagare eller lag som ska möta varandra. Vinnarna går sedan vidare till nästa match och så fortsätter det sedan tills det bara är två tävlande kvar, vilka därmed också får mötas i en final där det avgörs vem som blir den slutgiltiga vinnaren. Ännu roligare blir det om man införskaffat ett fint pris som vinnaren eller vinnarna kan få, tillsammans med den stora äran naturligtvis. Kanske kan man till och med göra turneringen till en årligen återkommande händelse och därmed instifta ett vandringspris som cirkulerar bland vinnarna av bowlingen. Så dra nu ihop ett gäng bowlingsugna personer och gör spelet till ett härligt och underhållande sätt att umgås.

Leave a Reply

mts_cool