En bowlingspelares utrustning

I alla sporter är det viktigt att ha rätt utrustning för att kunna prestera på topp, och bowling är inget undantag. Om man är en nybörjare i sporten, och ännu inte är säker på hur seriöst man vill satsa, behöver man inte springa iväg och köpa ett klot det första man gör, men man bör åtminstone överväga det mest grundläggande i en bowlingsspelares utrustning: bekväma och lediga kläder. Förutom skorna finns det inga särskilda krav på en bowlingsspelares kläder, med undantag för att de måste ge spelaren full rörelsefrihet. Däremot är det vanligt att man bär en klubbtröja eller lagtröja om man spelar i ett lag, antingen tillsammans med vänner eller på en mer seriös nivå. Om ditt lag vill trycka upp kläder, en tygkasse eller annat med ert lagnamn på, kan ni enkelt göra det på Medtryck.com.

Om man bestämmer sig för att bowling är rätt sport, och man vill satsa mer långtgående på sporten, kan det också vara värt att investera i egna skor och ett eget klot. Fördelen med att köpa sin egen utrustning, jämfört med att låna de skor eller de klot som finns i bowlinghallen, är naturligtvis att de är skräddarsydda efter en själv på alla sätt. För skornas del innebär det dels att de är i rätt storlek, dels att de är utformade efter huruvida man kastar klotet med vänsterarmen eller högerhanden. Skorna ser nämligen lite annorlunda ut beroende på vilken arm som används.1024px-Bowlingball

Ännu större skillnad blir det dock att använda sitt eget, skräddarsydda klot jämfört med lånekloten. När det gäller klotet finns det nämligen en mängd olika faktorer att ta hänsyn till, faktorer som alla anpassas helt efter spelarens önskemål och spelstil. Det kanske mest uppenbara är att hålen i klotet borras utifrån spelarens fingrar, vilket gör att de passar perfekt. Det många inte vet är dock att även antalet hål kan anpassas efter spelarens önskemål – tre är det vanligaste, men det är tillåtet att ha upp till tolv hål i klotet. Klotets material avgör också om det passar bäst för skruvade kast eller raka kast, och även här spelar alltså den individuella spelarens önskemål och preferenser in. För en bowlingspelare på elitnivå är det oumbärligt att ha ett klot som på detta sätt är helt anpassat efter dem själva.

Leave a Reply

mts_cool